Thursday, November 1, 2012

osce

Untuk sesiapa yang tertanya tanya apa itu OSCE, OSCE adalah Objective Structured Clinical Exams. sebenarnya aku pon baru tahu apa maksud OSCE ni kat google walaupon ni kali ke 4 ak akan mendudukinya = =". Aku mengaku aku memang x ambik tahu .. Sbb bagi aku kalau kau tahu OSCE tu apa pon takkan membantu setitik zarah pon semasa ko menjawabnya. Masa ni suma orang sangat suke melihat gambar gambar practical lebih dari gambar dekat facebook. Segala pelusuk gambar yang berkaitan perubatan dijeling takot2 keluar kat osce.

OSCE nie korang akan masuk dalam langsir mcm dalam wad to ..


langsir to akan bertutup dan hanya ada korang dengan pemeriksa to sahaja dalam langsir to . 
then kau masuk baca soalan yang tergantung .

contoh soalan tadi 


dia suruh cuci luka plus bukak jahitan



dan aku ....................


TAK CUKUP FORCEPSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

benci rase ..


benci 


benciiii





thanks bai


9 comments:

  1. wuyo kena cuci luka pesakit hidup ke? pergh pergh pergh

    ReplyDelete
    Replies
    1. osce tak .. tapi kalau dalam wad cuci lahhh ..

      Delete
  2. wkwkwkw
    numpang nyengir ja dah usai baca...
    :D

    ReplyDelete
  3. uit...bunyi pelik tapi ngeri pulak..

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape yang pelik dan ape yang ngeri ? hehe

      Delete
  4. Replies
    1. mmg ngeri plus takot ! serammmmmm . langsir maut tau . hehe

      Delete
  5. uhh buka jahitan..aduuuuss sakitnyaaaa...done follow awk tq yaaaa

    ReplyDelete
  6. . assalamu'alaikum , nice information :)

    ReplyDelete