Wednesday, August 22, 2012

PERKARA PENTING WANITA PERLU TAHU TENTANG LELAKI

assalamualaikum . hai .. hari nie saje aku nak share pasal kaum adam nie .. kaum adam nie mmg kite nampak macho , gagah , kuat . tapi kadang2 mereka pon mcm kaum hawa .. so kite2 yang kaum hawa nie kene bace tau .. takpe .. bia kite mengalah .. alah membeli menang memakai *sumpah takde kene mengene*Yang nie yang kaum HAWA kene tahu pasal kaum ADAM ^^

1.Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

2.Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).

3. Kebanyakan lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

6. Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat dan menjeling wanita.

7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar buat kali pertama!.

8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

9. Bila lelaki cakap, ”Emm. tengoklah dulu” itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

11. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

12. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya mengenai perempuan dari library atau buku semata-mata. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini.

13. Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

14. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita, dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa. Yang lain hanya kawan.

15. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

16. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti.

17. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

18. Kebanyakan lelaki cukup lemah dengan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yang dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

p/s : Lelaki bukanlah sempurna 100%. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan.

jangan tunggu lelaki yang sempurna ., tak jumpe tau 
hehe


okay kaum HAWA get it ? sebenarnye kite kene terima kelemahan dan kekurangan kaum ADAM nie .. nobody is perfect right ? *selok speaking* mcm to lahh dalam hubungan .. kalau kaum ADAM kurang kite lengkapkan dan sebaliknye .. mcm aku dengan BELIAU .. pewiiittt .. semakin hari semakin baik atas persefahaman masing masing (':

sweet gitu 
thanks bai


4 comments:

 1. walau apa pun dlm satu perhubungan tuh kita mmg kena tolak ansur..baru hub akan kekal...=)

  do visit n follow me ok
  http://myaleo.blogspot.com/2012/08/loving-u-sister.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. sokong ! done visit and follow you dear ^^

   Delete